Over

Over

gemeentegids-2011-1024x360
B-Town is hét jongerencentrum voor alle jongeren van 12 t/m 23 jaar in Boxtel e.o. Onze jongerenwerkers staan altijd voor je klaar met professioneel advies en ondersteuning.

Samen met jongeren organiseert B-Town allerlei activiteiten zoals danceparty’s, concerten, informatieavonden, B-Pool, filmavonden, meidenavonden, schoolvoorstellingen, cursussen en workshops en 1 x per maand de populaire Club Zero frisdisco’s. Bij B-Town kunnen jonge kunstenaars exposeren. Voor de muzikanten heeft B-Town 2 oefenruimtes incl. ‘backline’. In ’Studio B-Town‘ kunnen zowel geluids- als video-opnames gemaakt worden tegen zeer scherpe prijzen.

B-Town kan altijd vrijwilligers gebruiken voor allerlei taken, van bardienst tot DJ. Wil jij vrijwilliger worden?

Prijslijst

Tijdens openingstijden kunnen er verschillende versnaperingen gekocht worden:

– Koffie / thee: € 1,15
– Frisdrank (Cola, Sinas, 7up, Ice-Tea, AA, Dubbelfris en Fuze Tea): € 1,15
– Bier / Wijn: € 2,30
– Chips: € 1,15
– Snoep: € 1,15

Tijdens Be-Chill wordt er geen alcohol geschonken. Eigen eten en drinken binnen nuttigen is niet toegestaan. Tijdens sommige activiteiten wordt er met B-Town munten gewerkt. Één munt kost €1,15.

Wat doet het Jongerenwerk?

Jongerenwerk
Het jongerenwerk organiseert samen met jongeren diverse activiteiten zoals workshops, informatieavonden, creatieve activiteiten, disco’s en bandoptredens in en buiten het Jongerencentrum. Naast het organiseren van leuke activiteiten mét, voor een door jongeren, luisteren de jongerenwerkers naar jongeren en bieden hun kansen en uitdagingen.
Het jongerenwerk zorgt ook met hun aanwezigheid in de wijken/straat voor een opening in gesprek en onderhandeling bij verstoorde relaties in de wijk. De jongerenwerkers zoeken jongeren actief op en zijn ook goed bereikbaar voor jongeren met ideeën en vragen.

Wat doet het jongerenwerk allemaal?
– We leggen contacten met jongeren op straat, op scholen en op allerlei plaatsen waar jongeren te vinden zijn, om zo goed mogelijk op de hoogte te komen wat de wensen en problemen van de jongeren zijn.
– We ondersteunen en begeleiden jongeren om hun eigen ideeën en plannen uit te werken, maar ook om aan hun eigen toekomst te werken zoals het vinden van de juiste opleiding of bijbaan.
– We maken samen met jongeren bij beleidsmakers zoals de gemeente bekend wat er leeft onder jongeren, geven aan hoe jongeren dingen graag geregeld willen zien en slaan een burg tussen beide partijen.
– Ook kun je bij ons terecht voor ondersteuning, advies en informatie op allerlei gebieden. Je kunt met al je vragen bij de jongerenwerkers terecht, ook als je in de problemen zit.