B-Town presenteert haar nieuwe identiteit

B-Town begint het schooljaar 2020-2021 met een frisse start. En bij een frisse start hoort een nieuwe uitstraling. De merkidentiteit, huisstijl en website van het jongerencentrum zijn daarom vernieuwd. Deze nieuwe uitstraling sluit beter aan op waar B-Town voor staat en waar ze naar toe werkt. “We zijn meer dan alleen een jongerencentrum”, zegt jongerencoach Sháron van de Ven.

Blik op de toekomst

B-Town wilt een plek vol mogelijkheden zijn voor Boxtelse jongeren. Een plek waar elke jongere wordt begrepen, zich thuis voelt en zich kan ontwikkelen. Wethouder Maruška Lestrade- Brouwer is tevreden met de nieuwe look van het jongerencentrum. Tijdens het proces tot de nieuwe merkidentiteit en huisstijl zijn de jongeren betrokken. De vernieuwde stijl past bij de huidige tijd én de ambities van B-Town’’,  zegt wethouder Lestrade-Brouwer. “Doordat de vernieuwde merkidentiteit aantrekkelijk is voor jongeren wordt het voor B-Town makkelijker om een belangrijke plek te zijn in de ontwikkeling van Boxtelse jongeren. Dat vind ik een belangrijk pluspunt.”

Een plek vol mogelijkheden

Tijdens de ontwikkeling van de nieuwe merkidentiteit is uitgebreid onderzoek gedaan onder jongeren, scholen, ouders en andere stakeholders. Hieruit bleek dat veel ondervraagden niet weten wat B-Town te bieden heeft. “Uiteraard blijven we een ontmoetingsplek waar jongeren kunnen chillen, maar we zijn meer dan dat”, zegt jongerencoach Van de Ven. “Via de Jongerenacademie helpen we jongeren verder op weg. We zien jongeren die dreigen uit te vallen binnen het onderwijs, maar ook jongeren die moeite hebben met het vinden van werk. Soms spelen er andere dingen mee, zoals een onveilige thuissituatie. We bieden maatwerk en kijken naar wat de jongere op dat moment nodig heeft.” B-Town biedt een plek waar je kunt gamen en poolen aan. Daarnaast zijn er oefenruimtes voor bands, ruimte voor optredens, schoolfeesten en jongerencongressen. Ook jongeren krijgen zelf de mogelijkheid om activiteiten en feesten te organiseren. 

Ruimte voor ontwikkeling

B-Town biedt jongeren de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen. Dit kan op verschillende manieren. Via vrijwilligers biedt B-Town workshops op het gebied van muziek en kunst aan. De Jongerenacademie biedt laagdrempelige trainingen aan om jongeren een steuntje in de rug te geven. Dit loopt uiteen van hulp bij studie tot het leren van zaken die nodig zijn als jongeren op zichzelf gaan wonen. Van de laatste tien jongeren die hebben deelgenomen aan de Jongerenacademie, zijn er negen doorgeleid naar een nieuwe opleiding en/of werk. Voor één jongere wordt een passend vervolgtraject gezocht.